Beste Klassieke Kookboeken Allertijden

Koken begint met een goed kookboek. Het is zowel een kunst als een wetenschap. Daarom hierbij onze selectie van de 10 beste klassieke kookboeken allertijden.

Beste kookboek van de wereld

De kans is groot dat het beste kookboek van de wereld hier tussen staat. Door de jaren heen hebben talloze chef-koks, thuiskoks en culinaire liefhebbers hun recepten, technieken en culinaire geheimen gedeeld via kookboeken. Sommige van deze boeken zijn zo invloedrijk geworden dat ze de tand des tijds hebben doorstaan. Welke de allerbeste is? Dat laten we aan jullie. Maar hier is in ieder geval onze lijst van de 10 beste klassieke kookboeken die elke kok in zijn of haar keuken zou moeten hebben.

“De Kunst van het Koken” door Julia Child

Het ultieme boek voor de Franse keuken. Julia Child introduceert de Amerikaanse thuiskok in de wereld van de Franse culinaire kunsten.

Simpel van Yotam Ottolenghi recensie kookboek citroen

“Simpel” door Yotam Ottolenghi

De hype van de afgelopen jaren. En terecht. Dit kookboek staat vol heerlijke gerechten die eenvoudig te bereiden zijn.

De Zilveren Lepel-kookboek Italiaans klassiek rode achtergrond

“De Zilveren Lepel”

Dit is dé bijbel van de Italiaanse keuken, geschreven door meerdere anonieme chefs. Het bevat meer dan 2000 traditionele recepten uit elke regio van Italië.

Mastering the Art of Chinese Cooking door Eileen Yin-Fei Lo kookboek recensie kom eten lepel

“Mastering the Art of Chinese Cooking” door Eileen Yin-Fei Lo

Een diepe duik in de rijke traditie van de Chinese keuken, met duidelijke instructies en achtergrondinformatie.

De Dikke Van Dam van Johannes Van Dam Kaft Lookboek recensie

“De Dikke Van Dam” door Johannes van Dam

Een prachtige verzameling van het beste wat de Nederlandse keuken te bieden heeft.

Larousse Gastronomique van Prosper Montagné kookboek

“Larousse Gastronomique” van Prosper Montagné

De “Larousse Gastronomique” is een iconische culinaire encyclopedie, bekend als de ultieme referentie voor chefs en kookliefhebbers wereldwijd.

Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk kaft illustratie peper banaan

Groot Indonesisch Kookboek” van Beb Vuyk

Een culinaire ontdekkingsreis door de rijke en gevarieerde Indonesische keuken, gepresenteerd door Beb Vuyk in haar klassieke werk ‘Groot Indonesisch Kookboek’.

Basics to Brilliance van Donna Hay kookboek knoflook recensie

Basics to Brilliance” van Donna Hay

Basics to Brilliance van Donna Hay is een heerlijk inspirerend kookboek dat je leert hoe je van eenvoudige basisrecepten buitengewoon lekkere gerechten kunt maken.

James Beards American Cookery Beard Kookboek Kaft recensie

“James Beard’s American Cookery” van James Beard

“James Beard’s American Cookery” is een uitgebreid en invloedrijk kookboek dat de diversiteit en geschiedenis van de Amerikaanse keuken viert, met klassieke recepten en tijdloze kooktechnieken.

Jamie's Comfort Food' door Jamie Oliver recepten kookboek recensie

“Jamie’s Comfort Food” van Jamie Oliver

Mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Ontdek de magie van ‘Jamie’s Comfort Food’, waar Oliver je meeneemt op een culinaire reis vol gezelligheid en klassieke gerechten met een moderne twist.

Zoals de Nederlandse chef Cas Spijkers altijd zei: Voila! Dat waren de tien onmisbare kookboeken die je helpen de wereld van de culinaire kunsten te verkennen. Heb je een favoriet kookboek dat niet op onze lijst staat? Deel het dan zeker in de comments hieronder. We zijn altijd op zoek naar nieuwe culinaire inspiratie!