Beste Klassieke Kookboeken Allertijden

Beste kookboek van de wereld

Koken begint met een goed kookboek. Het is zowel een kunst als een wetenschap. Daarom hierbij onze selectie van de 10 beste klassieke kookboeken allertijden. 

De kans is groot dat het beste kookboek ooit hier tussen staat. Door de jaren heen hebben talloze chef-koks, thuiskoks en culinaire liefhebbers hun recepten, technieken en culinaire geheimen gedeeld via kookboeken. Sommige van deze boeken zijn zo invloedrijk geworden dat ze de tand des tijds hebben doorstaan. Welke de allerbeste is? Dat laten we aan jullie. Maar hier is in ieder geval onze lijst van de 10 beste klassieke kookboeken die elke kok in zijn of haar keuken zou moeten hebben.

De kunst van het koken Julia Child kookboek kaft blauw

De Kunst van het Koken door Julia Child

Het ultieme boek voor de Franse keuken. De bekende chef Julia Child introduceerde met dit boek de Amerikaanse thuiskok in de wereld van de Franse culinaire kunsten. 

Een absolute klassieker in de wereld van de kookboeken. 

Simpel van Yotam Ottolenghi recensie kookboek citroen

Simpel door Yotam Ottolenghi

De hype van de afgelopen jaren. En terecht. Is er een keuken waarin dit boek niet te vinden is? Zo niet – ga het kopen. 

 Dit kookboek staat vol heerlijke gerechten die eenvoudig te bereiden zijn.

De Zilveren Lepel-kookboek Italiaans klassiek rode achtergrond

De Zilveren Lepel

Dit is dé bijbel van de Italiaanse keuken, geschreven door meerdere anonieme chefs. 

Het bevat meer dan 2000 traditionele recepten uit elke regio van Italië.

Mastering the Art of Chinese Cooking door Eileen Yin-Fei Lo kookboek recensie kom eten lepel

Mastering the Art of Chinese Cooking door Eileen Yin-Fei Lo

De rijke Chinese keuken mag niet ontbreken in deze lijst. En dit boek is een van de ultieme boeken om je hierin te verdiepen. 

Een diepe duik in de rijke traditie van de Chinese keuken, met duidelijke instructies en achtergrondinformatie.

De Dikke Van Dam van Johannes Van Dam Kaft Lookboek recensie

De Dikke Van Dam door Johannes van Dam

Een prachtige verzameling van het beste wat de Nederlandse keuken te bieden heeft volgens een van Nederland’s beste voedsel recensenten ooit. 

Van Dam deelt op geheel eigen wijze heerlijke recepten met je in dit enorme naslagwerk. 

Larousse Gastronomique van Prosper Montagné kookboek

Larousse Gastronomique van Prosper Montagné

De “Larousse Gastronomique” is een iconische culinaire encyclopedie, bekend als de ultieme referentie voor chefs en kookliefhebbers wereldwijd.

Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk kaft illustratie peper banaan

Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk

Een culinaire ontdekkingsreis door de rijke en gevarieerde Indonesische keuken, gepresenteerd door Beb Vuyk in haar klassieke werk ‘Groot Indonesisch Kookboek’.

Geen plaatjes, maar wel fantastische recepten.

Basics to Brilliance van Donna Hay kookboek knoflook recensie

Basics to Brilliance van Donna Hay

Basics to Brilliance van Donna Hay is een heerlijk inspirerend kookboek dat je leert hoe je van eenvoudige basisrecepten buitengewoon lekkere gerechten kunt maken.

James Beards American Cookery Beard Kookboek Kaft recensie

James Beard’s American Cookery van James Beard

James Beard’s American Cookery is een uitgebreid en invloedrijk kookboek dat je de diversiteit en geschiedenis van de Amerikaanse keuken laat zien. Er is namelijk veel meer dan hamburgers, hotdogs en milkshakes.  

In dit boek vindt je klassieke recepten en tijdloze kooktechnieken uit heel Amerika.

 

 
Jamie's Comfort Food' door Jamie Oliver recepten kookboek recensie

Jamie’s Comfort Food van Jamie Oliver

Jamie Oliver – de man die de millennial aan het koken kreeg – mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst.

Ontdek de magie van ‘Jamie’s Comfort Food’, waar Oliver je meeneemt op een culinaire reis vol gezelligheid en klassieke gerechten met een moderne twist.

Beste kookboek ooit?

Zoals de Nederlandse chef Cas Spijkers altijd zei: Voila! Dat waren tien onmisbare kookboeken die je helpen de wereld van de culinaire kunsten te verkennen. Een selectie van de beste kookboeken ooit gemaakt. Maar over smaak valt niet te twisten en dus ook niet over kookboeken. Het is daarom dus onmogelijk om het beste kookboek allertijden te kiezen. Dus heb je een favoriet kookboek dat niet op onze lijst staat? Laat het ons weten! We zijn altijd op zoek naar nieuwe culinaire inspiratie!