De Kunst van het Koken van Julia Child

De kunst van het koken Julia Child kookboek kaft blauw

In deze review over De Kunst van het Koken van Julia Child:

Samenvatting De Kunst van het Koken van Julia Child


De Kunst van het Koken van Julia Child is misschien wel haar meest iconische werk en een must-have voor elke liefhebber van de Franse keuken. Wie kent deze grand dame die de Franse keuken toegankelijk maakte niet? Julia Child, de culinaire koningin die de Amerikaanse keukens binnenstormde met haar klassieke Franse kooktechnieken, verdient een plek in iedere keuken. Nu nog steeds!

Het boek gaat diep in op de traditionele Franse kookkunst. Julia’s benadering is grondig en gedetailleerd, en ze legt elke stap van het kookproces uit. Het is duidelijk dat het boek uit 1961 komt, een tijd waarin de Franse keuken de culinaire wereld domineerde. De recepten zijn voornamelijk afkomstig uit de Franse regio. Enkele van de bekendste recepten zijn boeuf bourguignon, coq au vin en haar onberispelijke tarte tatin.

Wat we leuk vonden:

  • De duidelijke stap-voor-stap instructies.
  • De persoonlijke anekdotes die het boek een menselijk tintje geven.
  • De prachtige illustraties en foto’s die het kookproces tot leven brengen.

Wat we niet leuk vonden:

  • Sommige recepten kunnen intimiderend zijn voor beginners.
  • Met 960 pagina’s is het lastig kiezen. En niet bepaald handzaam! 🙂 
  • Sommige ingrediënten zijn misschien moeilijk te vinden in moderne supermarkten.

Over de schrijver

Julia Child was niet alleen een kok, maar ook een televisiepersoonlijkheid en schrijver. Ze bracht de Franse keuken naar Amerikaanse huishoudens via haar kookshows en boeken. Wil je meer weten over Julia en haar werk? Bekijk dan alle boeken van haar in de categorie over haar.

Feiten over het boek

Uitgever:

 Alfred A. Knopf (Kosmos in NL)
 
Jaar van verschijning:
1961

Aantal bladzijden:

960

 

Originele titel: 

Julia Child’s Mastering The art of French

 

 

Conclusie

De Kunst van het Koken van Julia Child is een tijdloze klassieker die elke kookliefhebber in zijn collectie zou moeten hebben. Of je nu een beginner bent of een ervaren chef-kok, Julia’s wijsheid en technieken zijn onbetaalbaar. Heb je het boek al gelezen? Deel je mening in de comments hieronder! We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en favoriete recepten uit het boek.

Over onze auteur