James Beard’s American Cookery van James Beard

James Beards American Cookery Beard Kookboek Kaft recensie

In deze review over James Beard’s American Cookery van James Beard:

Samenvatting James Beard’s American Cookery van James Beard

Het kookboek James Beard’s American Cookery van James Beard (jawel… 😀) is met recht een culinaire klassieker. Dit boek is niet alleen een kookboek, maar een reis door de Amerikaanse keuken en haar rijke, diverse erfgoed.

In James Beard’s American Cookery, uitgebracht in 1972, worden we getrakteerd op een scala aan recepten die de essentie van de Amerikaanse keuken vangen. Beard haalt inspiratie uit verschillende regio’s van de Verenigde Staten, waardoor dit boek een smeltkroes is van culturele en gastronomische invloeden. Onder de bekendste recepten vind je klassiekers zoals Boston Baked Beans, Southern Fried Chicken en New York Cheesecake.

Wat we leuk vonden:

 • Diversiteit aan recepten: Van hartige tot zoete gerechten, voor elk wat wils.
 • Ode aan Amerikaanse keuken: Beard laat zien dat Amerika veel meer te bieden heeft dan hamburgers en milkshakes.
 • Gedetailleerde instructies: Beard’s heldere, eenvoudige uitleg maakt koken toegankelijk.
 • Culturele inzichten: Elk recept wordt vergezeld van een verhaal of anekdote, wat het boek persoonlijk en leerzaam maakt.

Wat we niet leuk vonden:

  • Verouderde recepten: Het boek is uit 1972 en dat merk je soms wel aan de recepten. Maar goed, het is niet voor niets een klassieker. 
  • Moeilijk te vinden: als je het wilt kopen moet je soms even zoeken. 
  • Gebrek aan foto’s: Voor de visuele kokers onder ons kan het ontbreken van afbeeldingen een minpunt zijn.

  Over de schrijver

  James Beard, de auteur, staat bekend als een pionier in de Amerikaanse culinaire wereld. Zijn bijdragen hebben geleid tot de James Beard Award, een prestigieuze onderscheiding in de culinaire wereld. Dus in Dus ja, deze schrijver is het waard om in je collectie te hebben. Neem ook eens een kijkje bij zijn andere boeken in de James Beard-categorie voor meer culinaire inspiratie.

  Feiten over het boek

  Uitgever:

  Oorspronkelijk gepubliceerd door Little, Brown and Company; de genoemde editie is uitgegeven door Voracious, een imprint van Hachette Book Group.
   

  Jaar van verschijning

  1972 en opnieuw uitgegeven in 2010

   

  Aantal bladzijden

  894

  Conclusie

  James Beard’s American Cookery van James Beard is een prachtige aanvulling is op elke kookboekenverzameling. Dit boek heeft mij verliefd doen worden op de Amerikaanse keuken. Want daarvoor had ik geen idee hoe divers deze is – het is namelijk zo veel meer dan te grote porties, hamburgers en milkshakes. 

  Over onze auteur