De leukste kinderboeken om voor te lezen tot 5 jaar

Voorleesboeken voor peuters & kleuters

Voorlezen je kind is niet alleen een heerlijk knus moment, maar het stimuleert ook hun fantasie, taalontwikkeling en emotieherkenning. En ook voor jezelf is het een heerlijk rustmoment. Iedereen wint dus! 


Zeker bij kinderen tot vijf jaar is het een dagelijks avontuur dat niet gemist mag worden. Maar welke boeken kiezen uit die eindeloze zee van verhalen? Hier is een lijst van wat ik de leukste kinderboeken om voor te lezen aan kinderen tot 5 jaar vind. Omdat ik ze de afgelopen 5 jaar zo veel heb voorgelezen dat dat ik ze uit mn hoofd ken…

Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik van Jet Boeke kaft blauw sterren maan poes oranje illustratie

Dikkie Dik van Jet Boeke

Een verhalenbundel over deze nieuwsgierige oranje kat. De avonturen zijn eenvoudig, met vrolijke illustraties, en lekker kort.  Perfect voor de jongste luisteraars. 

De Gulle Boom van Shel Silverstein kaft boom appel kind illustratie recensie

De Gulle Boom van Shel Silverstein

Een prachtig en simpel verhaal over de themas liefde en geven. Iedere keer als ik het lees zet het me aan denken. Heel mooi dat een kinderboek dit kan doen bij ouders én kind. 

Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carl kinderboek kaft recensie

Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle

Een verhaal over een hongerige rups die zich een weg eet door allerlei eten. Je kindje leert tellen. De dagen van de week komen voorbij en de metamorfose van rups tot vlinder leren ze ook. 

Het vrolijke voorleesboek van Kikker van Max Velthuijs kaft varkentje haas rat eend feestje kinderboek

Het vrolijke voorleesboek van Kikker van Max Velthuijs

De perfecte verzameling hartverwarmende verhalen van Kikker. Gevuld met de kenmerkende levenslessen over zelfacceptatie en vriendschap.

De Gruffalo van Julia Donaldson monster muis bos bomen gras kinderboek review

De Gruffalo van Julia Donaldson

Een slim muisje gebruikt zijn verstand om de dieren in het bos te slim af te zijn. Een spannend en slim verhaal. Omdat het helemaal op rijm is geschreven nestelt het zich heel snel in je hoofd. Om daarna nooit meer weg te gaan. Fantastisch boek. 

De Ridder Zonder Billen van Levina van Teunenbroek kaft rood

De Ridder Zonder Billen van Levina van Teunenbroek

Een ridder die zijn billen kwijt is geraakt is natuurlijk al hilarisch. En zijn zoektocht naar nieuwe billen maakt het alleen maar leuker.

Jip en Janneke van Annie MG Schmidt Fiep Westendorp Takkie voorleesboek

Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt

Misschien wel de ultieme klassieker van de Nederlandse kinderboeken. De avonturen van twee buurkinderen, geschreven in eenvoudige taal, ideaal voor dagelijks voorlezen.

Boer Boris van Ted van Lieshout kinderboek kaft tractor

Boer Boris van Ted van Lieshout

Een serie over de avonturen van Boer Boris op de boerderij en daarbuiten. Hele leuke, korte verhaaltjes op rijm. Ideaal om over dieren en het boerenleven te leren.

Mama Kwijt van Chris Haughton kinderboek kaft uiltje

Mama kwijt van Chris Haughton

Een eenvoudig en lief verhaal over een uiltje dat zijn mama kwijt is. Mooi om thema’s als zorg en familie te bespreken.

Sam en Julia van Karina Schaapman Muizenhuis boek review

Sam en Julia van Karina Schaapman

Een fantastische verhalenbundel over de avonturen die Sam en Julia beleven in het Muizenhuis.

 

 

 

De leukste voorleesboeken

Dat was hem dan, onze lijst met de leukste kinderboeken om voor te lezen tot 5 jaar. Al deze boeken hebben wij helemaal stuk gelezen. Ze zijn niet alleen leuk om voor te lezen, maar ook om samen met je kind te ontdekken en te bespreken. En nu onze zoon zelf begint te lezen pakt hij ze er zelf weer bij. Stuk voor stuk leuk om te hebben of cadeau te geven. 

Over onze auteur