Sam en Julia van Karina Schaapman

Sam en Julia van Karina Schaapman Muizenhuis boek review

In deze review over Sam en Julia van Karina Schaapman:

Samenvatting Sam en Julia van Karina Schaapman

Sam en Julia van door Karina Schaapman is een kinderboek dat niet alleen de harten van jonge lezers veroverd heeft, maar ook een favoriet is geworden onder volwassenen die het voorlezen. Waarom? De leuke verhaaltjes maar vooral ook de fantastische manier waarop de wereld van het Muizenhuis altijd écht gemaakt wordt; dit boek staat namelijk vol met foto’s en geen illustraties! Fantastisch! 

Het verhaal draait om Sam en Julia, twee muizen die in hetzelfde grote Muizenhuis wonen, maar uit verschillende werelden komen. Sam woont met zijn ouders in een normaal, ietwat saai huishouden, terwijl Julia met haar moeder in een artistieke en chaotische omgeving leeft. Hun vriendschap bloeit op door hun gedeelde nieuwsgierigheid en liefde voor avontuur. Samen verkennen ze de diverse kamers van het Muizenhuis, waar ze allerlei interessante bewoners ontmoeten en meeslepende avonturen beleven. Elk hoofdstuk brengt een nieuw verhaal, van het vinden van verborgen schatten tot het helpen van hun buren. Het boek is niet alleen een viering van vriendschap en avontuur, maar geeft ook een subtiele blik op verschillende maatschappelijke thema’s.

Wat we leuk vonden:

  • Rijke en gedetailleerde illustraties die de fantasie prikkelen.
  • Herkenbare thema’s zoals vriendschap, avontuur en diversiteit.
  • Elke pagina biedt nieuwe verrassingen en details om te ontdekken.
  • Stimuleert creativiteit en verkenningsdrang bij kinderen.
  • Leuke, aansprekende personages die kinderen kunnen bewonderen.

Wat we niet leuk vonden:

  • Losse verhaaltjes, dus er is niet altijd een verband tussen de verhaaltjes.
  • De hoeveelheid details in illustraties kan overweldigend zijn voor sommigen. Maar een eindeloos avontuur voor anderen.

Over de schrijver

Karina Schaapman, de Nederlandse auteur en voormalig politica, heeft zich met “Sam en Julia” als een unieke stem in de kinderliteratuur gevestigd. Haar creatieve aanpak en oog voor detail maken haar boeken tot een lust voor het oog en de verbeelding. Voor een overzicht van al haar boeken, neem een kijkje in de categorie over haar.

Feiten over het boek

Uitgever:

Rubinstein 

Jaar van verschijning

 2011

Aantal bladzijden

60

 

Vertaald:

 Ja, in zeer veel talen. 

 

Conclusie

Sam en Julia is meer dan een kinderboek; het is een poort naar een wereld vol verbeelding en avontuur. Het biedt door de echt gebouwde werelden een unieke ervaring voor zowel kinderen als volwassenen. Wist je al dat er een Sam en Julia museum is waar je wereldjes echt kunt bekijken? Als je fan bent moet je dat gezien hebben!

Op zoek naar meer leuke kinderboeken? Bekijk dan onze favoriete voorleesboeken voor kinderen tot 5 jaar.

Over onze auteur