Rupsje Nooitgenoeg van Eric

Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carl kinderboek kaft recensie

In deze review over Rupsje Nooitgenoeg van Eric:

Samenvatting Rupsje Nooitgenoeg van Eric

Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle. Wie kent het eigenlijk niet? Dit boek gaat al generaties mee is over de hele wereld een klassieker onder van kinderboeken. Het leert je kind tellen, praten en dat je buikpijn krijgt als je veel slechte dingen eet 😀. Bekend om zijn kleurrijke en creatieve illustraties, neemt dit boek jonge lezers mee op een wonderlijke reis van biologie, transformatie en groei.

Het verhaal begint op een zondagochtend, wanneer uit een klein eitje een piepklein hongerige rupsje kruipt. Hij begint zijn zoektocht naar eten en eet zich door verschillende soorten voedsel, van appels en peren tot zelfs taart en worst. Elke dag eet hij meer, groeiend in omvang. De rups probeert allerlei lekkernijen, wat hem uiteindelijk een beetje misselijk maakt. Na deze feestmaaltijd bouwt hij een cocon om zich heen en blijft daar binnen voor meer dan twee weken. Wanneer hij eruit komt, is hij getransformeerd in een prachtige vlinder.

Het verhaal van “Rupsje Nooitgenoeg” is niet alleen vermakelijk, maar ook educatief. Het leert kinderen over de dagen van de week, getallen, het belang van voeding en de wonderen van natuurlijke transformatie.

Wat we leuk vonden:

  • Simpel: Een heerlijk simpel verhaaltje wat je honderden keren zult voorlezen
  • Educatief: Leerzaam over de natuur, dagen van de week en voeding.
  • Kleurrijk: Levendige en aantrekkelijke illustraties.
  • Interactief: Kinderen kunnen de voedingsmiddelen en de groei van de rups volgen.

Wat we niet leuk vonden:

  • Voor de kleintjes: Voor sommige oudere kinderen kan de herhaling in het verhaal eentonig worden. Maar onze zoon pakt het er zo nu en dan nog eens bij – nu om zelf te leren lezen.

Over de schrijver

Eric Carle was een befaamd kinderboekenschrijver en illustrator, beroemd om zijn unieke collagetechniek en levendige, kleurrijke creaties. Zijn boeken, waaronder “Rupsje Nooitgenoeg”, zijn al decennialang geliefd bij jong en oud. Om alle boeken van deze getalenteerde schrijver te bekijken, duik in de categorie gewijd aan zijn werk.

Feiten over het boek

Uitgever:

Gottmer

Jaar van verschijning

1969

Aantal bladzijden

32

 

Vertaald in Nederlands?

Ja

Originele titel:

The Very Hungry Caterpillar

Conclusie

Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle hoort thuis in iedere kinderkamer. Het is een heerlijk lief boekje wat je aan hele jonge kinderen kunt voorlezen. Ze genieten van het verhaal maar ook zeker van de mooie illustraties. Dat maakt het een ervaring die kinderen meeneemt op een leerzame en visueel stimulerende reis. Dit boek blijft voor mij een must voor jong en oud. Heb je Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle gelezen? Deel je mening in de comments en laat ons weten wat jouw ervaring was met dit kleurrijke avontuur!

Op zoek naar meer leuke kinderboeken? Bekijk dan onze favoriete voorleesboeken voor kinderen tot 5 jaar.

Over onze auteur