Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik van Jet Boeke

Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik van Jet Boeke kaft blauw sterren maan poes oranje illustratie

In deze review over Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik van Jet Boeke:

Samenvatting Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik van Jet Boeke

Als je op zoek bent naar een boek dat zowel vermakelijk als leerzaam is voor de kleintjes, dan is Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik van Jet Boeke een perfecte keuze. Dit boek heeft ons tijdens de corona lockdowns geholpen de lange dagen met een peuter door te komen. Dit boek staat vol met avonturen van de geliefde oranje kat Dikkie Dik. Het is een ware traktatie voor jonge lezers en (niet onbelangrijk) ook voor de mamas en papas is het leuk.

In dit dubbeldikke voorleesboek zijn diverse avonturen van Dikkie Dik gebundeld. Dikkie Dik ontdekt de wereld om hem heen op een manier die kinderen aanspreekt. Of hij nu achter vlinders aanjaagt, verstoppertje speelt, of op onderzoek uitgaat in huis, elk verhaal zit vol met humor en eenvoudige levenslessen. De verhalen zijn kort, waardoor ze perfect zijn voor het slapengaan of als snelle middagactiviteit. De illustraties zijn kleurrijk en spreken tot de verbeelding, waardoor kinderen gestimuleerd worden om zelf mee te denken en te praten over wat Dikkie Dik beleeft.

Wat we leuk vonden:

  • Kleurrijke en levendige illustraties die de aandacht vasthouden.
  • Korte, begrijpelijke verhalen ideaal voor jonge lezers.
  • Binnen no-time kent je kindje de verhalen uit haar/ zijn hoofd.
  • Herkenbare situaties en avonturen die kinderen aanspreken.
  • Stimuleert de verbeelding en nieuwsgierigheid.

Wat we niet leuk vonden:

  • Onze zoon heeft dit boek echt verslonden – we moesten het tot in den treure voorlezen.

Over de schrijver

Jet Boeke, de auteur van dit boek, staat bekend om haar talent om eenvoudige, doch boeiende kinderverhalen te creëren. Haar Dikkie Dik-serie heeft kinderen al decennialang vermaakt en is een vaste waarde in de Nederlandse kinderliteratuur. Voor een overzicht van al haar boeken, bekijk de categorie over Jet Boeke.

Feiten over het boek

Uitgever:

Gottmer

Jaar van verschijning

2022

Aantal bladzijden

192

Conclusie

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik van Jet Boeke is een must-have in de boekenkast van jonge ouders en liefhebbers van kinderliteratuur. Het is een boek dat niet alleen entertaint, maar ook een waardevolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Heb jij dit boek al voorgelezen aan jouw kleintjes? Deel je ervaringen in de comments en laat ons weten wat jij en je kinderen ervan vonden!

Op zoek naar nog meer leuke voorleesboeken voor kleine kinderen? Bekijk dan onze lijst met de leukste boeken om voor te lezen aan kinderen tot 5 jaar.

Over onze auteur