Mama Kwijt van Chris Haughton

Mama Kwijt van Chris Haughton kinderboek kaft uiltje

In deze review over Mama Kwijt van Chris Haughton:

Samenvatting Mama Kwijt van Chris Haughton

Als er één kinderboek is dat zowel jonge lezers als hun ouders kan betoveren, dan is het wel Mama Kwijt van Chris Haughton. Dit hele kleine boekje is in alle aspect mooi gemaakt; een goed verhaal en prachtige tekeningen die je kind gegarandeerd zullen betoveren. 

Mama Kwijt van Chris Haughton is een verhaal van ongeveer 300 woorden. Dus het samenvatten is bijna onmogelijk. Maar ik weet zeker dat het niets afdoet aan de charme van dit boekje. Het verhaal neemt ons mee op een avontuurlijke zoektocht van een jong uiltje dat zijn moeder kwijt is. Na een ongelukkige val uit zijn nest, belandt het uiltje op de grond in het dichte, groene bos. Daar ontmoet hij verschillende dieren die hem proberen te helpen zijn moeder terug te vinden. Elk dier introduceert het uiltje aan een ander ‘moederdier’, maar geen van hen lijkt op zijn eigen moeder. Deze komische misverstanden zorgen voor hilariteit bij de jonge lezers die in no time mee zitten praten met het verhaal. En wees gerust, uiteindelijk vindt het uiltje zijn moeder terug. De hereniging is hartverwarmend en brengt een vreugdevol einde aan dit avontuur.

Wat we leuk vonden:

  • Levendige, kleurrijke illustraties die de aandacht trekken.
  • Eenvoudige en herhalende tekst, ideaal voor beginnende lezers.
  • Humoristische misverstanden en personages die kinderen amuseren.
  • Een warm en geruststellend verhaal over familie en hulpvaardigheid.
  •  

  Wat we niet leuk vonden:

  • Sommige jonge kinderen kunnen de zoektocht naar de moeder spannend vinden.
  • Je kind ontgroeid het boek wellicht snel door de simpelheid. Maar het krijgt een tweede leven als ze zelf gaan lezen.

  Over de schrijver

  Chris Haughton is een talentvolle schrijver en illustrator die bekend staat om zijn boeiende kinderboeken. Zijn kenmerkende stijl van levendige kleuren en eenvoudige vormen maakt elk van zijn werken uniek. Voor een volledig overzicht van zijn boeken, neem een kijkje in de categorie over Chris Haughton.

  Feiten over het boek

  Uitgever:

   Gottmer

  Jaar van verschijning

   2012

  Aantal bladzijden

  32

   

  Originele taal:

  Engels 

  Originele titel:

  A Bit Lost

   

  Conclusie

  Mama Kwijt van Chris Haughton is echt een hartverwarmend en humoristisch verhaal dat zowel kinderen als ouders plezier oplevert. Het is een perfecte toevoeging aan elke kinderboekenkast. En ideaal als cadeau voor kinderen en ouders. 

  Op zoek naar meer leuke kinderboeken? Bekijk dan onze favoriete voorleesboeken voor kinderen tot 5 jaar.

  Over onze auteur