Het vrolijke voorleesboek van Kikker van Max Velthuijs

Het vrolijke voorleesboek van Kikker van Max Velthuijs kaft varkentje haas rat eend feestje kinderboek

In deze review over Het vrolijke voorleesboek van Kikker van Max Velthuijs:

Samenvatting Het vrolijke voorleesboek van Kikker van Max Velthuijs

Het Vrolijke Voorleesboek van Kikker van Max Velthuijs is een heerlijk kinderboek om voor te lezen. Van de geboorte van onze zoon lezen wij hem al voor uit dit boek. Het is ontzetten leerzaam en de levenslessen zetten je als ouder ook altijd aan het denken. Waar het begint als leuke verhaaltjes zul je merken dat je kind snel vragen gaat stellen over de themas die aan bod komen.

In deze bundel staan zeven verhalen over Kikker en zijn vriendjes, elk met unieke avonturen en levenslessen. Kikker, verbaasd dat hij zijn eigen verjaardag vergeten is, wordt verrast door zijn vrienden. De verhalen variëren van Kikker die Haas helpt – hoewel dat niet altijd goed uitpakt – tot avonturen met Rat en het leren waarderen van ieders unieke talenten. Kikker vindt ook een nieuw vriendje en leert dat hij kan tellen, allemaal terwijl hij feestviert. Deze collectie benadrukt dat Kikker een vriend is voor alle leeftijden, een oer-Hollandse held die wereldwijd wordt gewaardeerd.

Wat we leuk vonden:

  • De karakters worden echt onderdeel van je leven. Je gaat een beetje van ze houden.
  • Eenvoudige, maar betekenisvolle verhalen.
  • Levendige en kleurrijke illustraties.
  • Levenslessen verpakt in toegankelijke verhalen.
  • Variatie in verhalen houdt de aandacht vast.

Wat we niet leuk vonden:

  • Beperkt aantal verhalen in het boek.
  • Je kinderen ontgroeien de verhalen redelijk snel.
  • Persoonlijk vindt ik kikker soms een beetje een zeurpiet (sorry!)

Over de schrijver

Geboren op 22 mei 1923 in Den Haag, was Max Velthuijs een invloedrijke Nederlandse schrijver en illustrator van kinderboeken. Zijn boeken, waaronder de beroemde Kikker-reeks, hebben een wereldwijd publiek bereikt en zijn bekroond met talrijke prijzen, waaronder de Hans Christian Andersen Award. Velthuijs staat bekend om zijn eenvoudige, maar krachtige teksten en levendige illustraties. Zijn werk blijft een tijdloze schat in de kinderliteratuur. Voor meer van zijn werk, bekijk de Max Velthuijs-categorie op onze site.

Feiten over het boek

Uitgever:

 Leopold
 

Jaar van verschijning:

2014
 

Aantal bladzijden:

153

Conclusie

Het Vrolijke Voorleesboek van Kikker van Max Velthuijs is een prachtige manier om samen tijd door te brengen en de wereld van Kikker te ontdekken. Het is een fijne bundel van verhalen die je peuter gegarandeerd zullen boeien. En de mooie levenslessen die er in verwerkt zitten zetten jou ook aan het denken.  Zo ontdek je je samen met je peuter op deze manier de echte wereld. 

Op zoek naar meer leuke kinderboeken? Bekijk dan onze favoriete voorleesboeken voor kinderen tot 5 jaar.

Over onze auteur