De Ridder Zonder Billen van Levina van Teunenbroek

De Ridder Zonder Billen van Levina van Teunenbroek kaft rood

In deze review over De Ridder Zonder Billen van Levina van Teunenbroek:

Samenvatting De Ridder Zonder Billen van Levina van Teunenbroek

De Ridder Zonder Billen van Levina van Teunenbroek. De naam zegt het eigenlijk al hè? Dit boek is gegarandeerd plezier. Dit is een van de meest originele kinderboeken die recent is uitgekomen.

Het verhaal gaat over een ridder die iets essentieels mist: zijn billen. Deze billenloze ridder is verdrietig en droomt ervan een prins te worden voor een lang en gelukkig leven. Het boek neemt de lezers mee op een sprookjesachtig avontuur, waarbij de ridder op zoek gaat naar een oplossing voor zijn probleem. Uiteindelijk vindt hij een weg naar zijn droomprinses, met een speciale ‘billenwinkel’-uitklappagina die het verhaal een extra dimensie geeft. De levendige en grappige illustraties van Charlotte Bruijn verrijken het verhaal.

Wat we leuk vonden:

  • Humoristisch thema: Het gaat over billen. Dus lachen gegarandeerd.
  • Creatieve illustraties: Levendige tekeningen die het verhaal op een speelse manier tot leven brengen.
  • De ‘billenwinkel’-uitklappagina. Als je het ziet, snap je het. Een vaste stop bij ons thuis.
  • Eenvoudige rijm: Maakt het verhaal toegankelijk en leuk om voor te lezen.
  • Lekker kort: Soms moet je kind eigenlijk snel slapen, en dan is dit verhaal perfect. Met een minuut of 10 kun je er doorheen zijn.

Wat we niet leuk vonden:

  • Ongemakkelijke situaties: als je kleine kind ineens over ‘harige billen’ begint in de speeltuin heb je soms wat uit te leggen 😜.

Over de schrijver

Levina van Teunenbroek is bekend als pedagogisch werkster, verhalenvertelster en schrijfster. Haar verhalen variëren van spannend en gek tot soms een beetje stout, interactief, lief en grappig. Ze heeft meerdere prentenboeken geschreven, waaronder “De ridder zonder billen”, “De prins zonder billen” en “Het prinsesje zonder stank”. Bekijk al haar boeken op de categoriepagina.

Feiten over het boek

Uitgever:

Van Holkema & Warendorf
 

Jaar van verschijning

 2020

Aantal bladzijden

44

 

Illustraties door:

Charlotte Bruijn

Conclusie

De Ridder Zonder Billen van Levina van Teunenbroek is echt een uniek en humoristisch boek. Hilariteit gegarandeerd. Of het nu gaat om de grappige tekeningen of het luchtige verhaal, het is een geweldig boek voor jonge lezers. Waarin je door de goede en leuke illustraties ook steeds nieuwe dingetjes blijft ontdekken. Met dit boek heb je gegarandeerd een hit. Dus perfect als cadeau of voor je eigen kind! 

Op zoek naar meer leuke kinderboeken? Bekijk dan onze favoriete voorleesboeken voor kinderen tot 5 jaar.

Over onze auteur