Beste Moderne Kookboeken Top Tien

Eigentijdse kookboeken: van Italiaans tot Indonesisch. En van Airfryer tot Barbecue. 

Welkom op onze culinaire reis door de wereld van moderne kookboeken! Hier delen we de top 10 kookboeken die volgens mij de beste zijn in de hedendaagse keuken. Puur mijn mening. Maar die helpt je wel bij het kiezen van je volgende kookboek. 

Of je nu een doorgewinterde chef bent of een beginnende kok, deze zorgvuldig geselecteerde boeken bieden een schat aan inspiratie, unieke recepten en waardevolle technieken. Elk kookboek op deze lijst is een weerspiegeling van mijn persoonlijke passie voor koken en is gekozen vanwege de kwaliteit, creativiteit en bruikbaarheid. Duik in deze gids en ontdek nieuwe smaken, innovatieve gerechten en de magie van koken op zijn best. Laten we samen de culinaire horizon verbreden en genieten van de kunst van het koken!

Toscanini kookboek van Maud Moody en Leonardo Pacenti Pasta

Toscanini: Pasta van Maud Moody & Leonardo Pacenti

Het kookboek van Toscanini, het beroemde Italiaanse restaurant in Amsterdam. De pastagerechten in dit boek variëren van erg simpel tot complex. Dus voor alle niveaus chef wat wils. En alleen van de mooie fotos krijg je al trek. Bijkomend voordeel: als je geen zin hebt om te koken of het mislukt dan ga je lekker naar het restaurant. 🙂 

Eten Met Nick Toet Kookboek kaft chef vlammen

Eten Met Nick van Nick Toet

Het eerste kookboek van deze YouTube chef. Nick staat bekend om zijn no-nonsense stijl van koken en de gerechten variëren van simpele snack tot complexe klassiekers. Allemaal in je eigen simpele keuken te bereiden. 

Simpel van Yotam Ottolenghi recensie kookboek citroen

Simpel van Yotam Ottolenghi

Dit kookboek definieert bijna de moderne keuken. Zijn er nog keukens in Nederland en Belgie waar dit boek niet staat vraag ik me wel eens af. Heerlijke gerechten die (meestal) simpel te bereiden zijn.

Jamie's Comfort Food' door Jamie Oliver recepten kookboek recensie

Jamie’s comfort food van Jamie Oliver

Jamie Oliver mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De man die met zijn relaxte manier van koken menig millennial de keuken in kreeg. Dit boek staat vol met heerlijke gerechten en varieert van eenvoudig tot complex. Mijn tip: de hamburger. 

Het Airfryer Kookboek Johanna Thompson Asperge Vlees

Het Airfryer kookboek van Johanna Thompson

Met dit boek maak je echt next level dingen met je airfryer – het apparaat wat in de meeste moderne keukens niet meer ontbreekt. Maar net zo makkelijk als je er frites mee maakt tover je met deze recepten restaurant waardige gerechten uit dit magische apparaat. 

Everyday Vegan van Lenna Omrani boek kaft eten

Everyday Vegan van Lenna Omrani

Wat mij betreft een top vegan kookboek. Lekker simpele recepten die je echt elke dag kunt maken. Gezond en makkelijk. En vooral met niet al te ingewikkelde ingrediënten – waar het met andere vegan kookboeken nog wel eens misgaat. 

Smokey Goodness van Jord Althuizen Barbeque Kookboek chef schort

Smokey Goodness van Jort Althuizen

Een goed barbeque kookboek mag niet ontbreken in deze lijst. En dan is dit ultieme BBQ kookboek van Jort Althuizen een must. Vol met heerlijke recepten voor alle niveaus barbecue chefs. 

Conclusie

Dat zijn ze: mijn persoonlijke lijstje met de beste moderne kookboeken. Ik hoop dat er iets lekker voor je tussen zit. Ik beleef in ieder geval al jaren plezier aan deze boeken. 
 
Eet smakelijk! 

Over onze auteur