De top 10 beste Fantasy boeken

Dit is de Top 10 beste fantasy boeken die wij ooit gelezen hebben. Persoonlijk natuurlijk, maar zeker handig als je net nieuw bent in dit genre. 

Maar wat is Fantasy eigenlijk? En wat is het verschil met science fiction? Persoonlijk definieer ik het als volgt: science fiction probeert te voorspellen hoe dingen zouden kunnen zijn. Vandaar science. Fantasy laat de realiteit los en verkent alles wat juist niet kan zijn. Dit zijn de fantasie werelden vol met mythische wezens en volkeren. Werelden waarin je je helemaal kunt verliezen.

De beste fantasy boeken voor volwassenen

Deze lijst bestaat uit boeken voor volwassenen. Met wellicht een uitzondering voor Harry Potter. De meeste boeken op deze lijst zijn echt niet voor kids. Simpelweg omdat ze themas bespreken die niet geschikt zijn voor kinderen – vooral door het geweld en seks in de boeken. 

Nu dat duidelijk is duiken we maar meteen in het lijstje van mijn persoonlijk beste fantasy boeken. Ze staan in willekeurige volgorde, maar één ding is zeker: ze zijn allemaal de moeite waard. Sommige boeken zijn onderdeel van een serie verhalen.

Deze lijst gaat over individuele boeken. De beste fantasy boekenseries komen in een andere lijst aan bod.

The Fellowship of the Ring van J.R.R. Tolkien Lord of the Rings boek cover kaft recensie

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring van J.R.R. Tolkien

Geen verassing lijkt me. Dit eerste deel van de trilogie is misschien wel het ultieme fantasy boek ooit geschreven. Een must read voor iedereen die van dit genre houdt.

One Hundred Years of Solitude van Gabriel García Márquez boek kaft cover recensie stoel bezem

One hundred years of solitude van Gabriel García Márquez

In dit prachtige boek schetst een prachtige wereld in Zuid-Amerika, waarin fantasie en realiteit door elkaar heen lopen. Het vertelt het verhaal van zeven generaties van de familie Buendía in de mythische stad Macondo.

The Buried Giant van Kazuo Ishiguro boek recensie kaft cover fantasy mensen mist groen

The Buried Giant van Kazuo Ishiguro

Mooi verhaal over het stel Axl en Beatrice, die leven in een duistere wereld kort na het King Arthur tijdperk, waarin niemand een lange-termijn geheugen heeft.

A Game of Thrones van George R.R. Martin boek cover zwaard blauw

A Game of Thrones van George R.R. Martin

Het eerste boek in deze fantastische saga. Dit boek introduceert je in de grote wereld van Westeros en de karakters die je waarschijnlijk al kent uit de serie van HBO.

American Gods van Neil Gaiman kaft boek weg bliksem

American Gods van Neil Gaiman

Religie en mythologie vermengd met de moderne Amerikaanse cultuur. Een van mijn persoonlijke favorieten allertijden.

The Hobbit van J.R.R. Tolkien boek cover recensie bergen

De Hobbit van J.R.R. Tolkien

Eigenlijk het eerste boek van The Lord of the Rings serie. Hiermee begint het hele verhaal van de Ring. Dit was voor mij de introductie in de wereld van Tolkien.

De Alchemist van Paolo Coelho kaft boek recensie oranje zon landkaart

De Alchemist van Paulo Coelho

Niet alleen een geweldig fantasy boek, maar ook mijn favoriete boek allertijden. De Alchemist leert je bij elke keer dat je het leest weer iets nieuws. Deze moet je gelezen hebben.

De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry planeet kind sterren

De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry

Het lijkt een kinderboek maar het zit vol met volwassen levenslessen. Dit boek moet je minstens één keer in je leven gelezen hebben. Het zal je altijd bijblijven.

Harry Potter en de Steen der Wijzen van J.K. Rowling boek kaft bezem been schoen zwerkbal

Harry Potter en de Steen der Wijzen van J.K. Rowling

Deze tovenaarsleerling kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met fantasy boeken. De ultieme serie moderne fantasy boeken begint met dit boek. Maar na dit boek vol tovenaars avonturen op Zweinstein volgen er gegarandeerd meer.

De Scherpschutter van Stephen King Dark Tower Trilogie deel 1 cowboy vogel

De Scherpschutter van Stephen King

Dit eerste deel van de Dark Tower, of Donkere Toren trilogie van Stephen King. Dit is een geweldig begin van deze serie en hierna ben je gegarandeerd verslaafd en ga je de andere twee boeken ook lezen. 

Fantasy, horror en western in één verhaal. Allemaal geschreven in de geweldige stijl van King. Een must read voor iedereen die van spannende boeken houdt. 

Conclusie

Dit waren ze: volgens ons de beste fantasy boeken voor volwassenen. Voor nu dan – want ook wij blijven lekker doorlezen en zullen deze lijst blijven aanvullen. 
 
Want deze lijst is natuurlijk verre van compleet. Ik kan zo al tien andere boeken opnoemen die hier niet bij staan.
 
Bekijk daarom vooral ook alle boeken in onze Fantasy categorie.