In deze review over De Bijbel van de Italiaanse Keuken van Maud Moody en Leonardo Pacenti:
Samenvatting De Bijbel van de Italiaanse Keuken van Maud Moody en Leonardo Pacenti- Toscanini Kookboek
De Bijbel van de Italiaanse keuken van Maud Moody en Leonardo Pacenti is een absolute must-have voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Het boek, dat in maart 2019 is uitgekomen, neemt je mee op een culinaire reis door Italië met meer dan 200 recepten. En als de chefs van een van mijn favoriete restaurants, Toscanini in Amsterdam, een kookboek uitbrengen dan is dat zowieso een must have.
Van klassieke pasta alla puttanesca uit Campania tot Venetiaanse risi e bisi, elk recept brengt de authentieke smaken van Italië naar je keuken.
De kookstijl in dit boek is een mix van traditionele en moderne Italiaanse gerechten. De auteurs leggen de nadruk op het gebruik van verse ingrediënten en eenvoudige kooktechnieken die de smaken van de Italiaanse keuken echt laten schitteren. Net als in hun restaurant. Bekende recepten zoals saltimbocca alla Romana en torta pasqualina zijn slechts een paar van de smakelijke gerechten die je zult ontdekken.
En als je geen zin hebt om zelf te koken, dan kun je natuurlijk altijd gewoon lekker in het restaurant in Amsterdam gaan eten.
Wat we leuk vonden:
- Heerlijke recepten.
- Uitleg van basisingrediënten en culinaire begrippen
- Recepten uit alle regio’s van Italië
- Simpel én ingewikkelde recepten. Dus uitdagen voor alle niveaus.
Wat we niet leuk vonden:
- Niet alle ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
- Sommige recepten zijn echt next -level. Qua complexiteit en/ of bereidingstijd.
- Met 496 paginas is het niet echt een handzaamboek, en dus onhandig in de keuken.
Over de schrijver
Maud Moody en Leonardo Pacenti zijn respectievelijk de oprichter en de chef van het Amsterdamse restaurant Toscanini. Samen hebben ze met dit restaurant de norm bepaald voor Italiaanse restaurants in Amsterdam.
Na vele succesvolle jaren bundelden zij hun kennis en ervaring in dit eerste Toscanini kookboek. En gelukkig volgde er nog een met de focus op pasta: Toscanini: Pasta is het tweede kookboek van hun hand.
Hopelijk volgen er snel nog meer.
Feiten over het Toscanini kookboek
Uitgever:
Jaar van verschijning
Aantal bladzijden
496
Conclusie
De Bijbel van de Italiaanse keuken van Maud Moody en Leonardo Pacenti biedt een uitgebreid en inspirerend overzicht van de Italiaanse keuken. Het is een waardevolle aanvulling voor elke kookboekverzameling en zorgt ervoor dat je keer op keer terugkeert naar je keuken voor een stukje Italië.
En heb je geen zin om het zelf te maken? Dan ga je gewoon een keer in het Amsterdamse restaurant zelf eten.
Hoe dan ook: Buon appetito!